Casa Naturală Demetra


 Tema Proiectului „Casa Demetra” este extinderea  pe orizontală și pe verticală a unei case vechi cu  fundație din piatră zidită și extinderea  funcționalității existente prin crearea în Mansardă  a două Ateliere de Creație. La Parter s-a configurat  spațiul necesar pentru o baie și s-a creat  un spațiu  foarte comod și bine structurat destinat lecturii.  Terasa închisă cu acces din dormitorul matrimonial  și din curte, este o construcție suplă, transparentă,  destinată relaxării și a hobby-urilor. Proiectul a fost  creat pentru o familie de artiști care au dorit ca în  intimitatea locuinței lor să aibă tot ce le este
 necesar pentru a putea să se dedice în totalitate  creației, să-și continue discursul creativ și în  același timp, să se relaxeze și să-și urmeze  pasiunile. 


 Din punct de vedere tehnic și funcțional „Casa  Demetra” este o locuință semipasivă realizată pe o  structură din lemn termoizolată cu saltele din lână.  Este o construcție independentă energetic cu  costuri minime în exploatare. Proiectul conține  soluțiile tehnice și echipamentele necesare pentru  producerea energiei electrice din surse  regenerabile: panouri fotovoltaice, panouri solare,  centrală eoliană. Pentru anotimpul rece s-a optat  pentru soluția de încălzire cu panouri  termoradiante „Sunjoy” pozate pe plafoane pentru  a obține maximum de randament. 

Pentru suprafețele interioare ale pereților și pentru suprafețele plafoanelor „Casei Demetra” am propus folosirea materialor naturale din gama plăcilor fibrolemnoase. Finisarea acestora se poate face cu tencuieli din argilă iar zugrăvelile pot fi realizate cu vopseluri lavabile din argilă colorate cu pigmenți naturali fabricați din pulberi de calcar. În băi și pe anumite zone din bucătărie se poate folosi un finisaj de tip Tadelakt. Pentru finisarea dușumelelor am propus folosirea lazurilor naturale.  Finisajul pereților exteriori se va realiza cu lazuri naturale rezistente la specificul climei din România.

Paul Buică

 

Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: