Pensiunea „Arya”

Pensiunea „Arya” este o unitate turistică de capacitate medie cu douăsprezece camere a câte două paturi și toate celelalte spații și funcțiuni prevăzute de normativele în vigoare pentru acest tip de proiecte. Este o pensiune concepută atât pentru zonele de deal și de munte cât și pentru litoral.
Am urmărit realizarea unui proiect a căror costuri în exploatare să fie cât mai reduse cu putință. Investiția inițială se încadrează costurile obișnuite ale unei Construcții Naturale cu structură din lemn și finisaje cu materiale ce nu conțin compuși de sinteză. Mobilierul, dușumelele, scările, tâmplăria interioară și exterioară, sunt din lemn masiv.
Structural, Pensiunea „Arya” este o Construcție Naturală semipasivă cu structură din lemn și închideri din cărămizi de chirpici. Grosimea pereților exteriori este de 0,80m. Pereții interiori sunt construiți din lemn de rășinoase, fonoizolați cu plăci fibrolemnoase, finisați cu tencuială din argilă și zugrăviți cu vopsea din argilă colorată cu pigmenți naturali din pulberi de calcar. Planșeul peste Parter este din lemn și este termoizolat cu saltele din cânepă sau lână în grosime de 15cm. Șarpanta este deasemenea izolată cu saltele din cânepă sau din lână. Fundația este din piatră zidită cu mortar pe bază de var hidraulic. Învelitoarea este din șindrilă fiartă în ulei. 

















Încălzirea pe perioada de timp friguros este asigurată de șemineul cu recuperare de căldură amplasat în camera de zi. Aerul este absorbit în camera de ardere din exteriorul casei iar gazele arse sunt eliminate prin coșul de fum. Aerul cald din camera de convecție este distribuit prin tubulatură în toate încăperile. Centrala Termică cu combustibil solid asigură și apa caldă menajeră. Suplimentar, este prevăzută și o centrală i u8n boiler electrice. Având o suprafață redusă, fiind foarte bine termoizolată și fiind dotată cu panouri solare, panouri cu celule fotovoltaice și o centrală eoliană, Pensiunea „Arya” are cheltuieli foarte mici în exploatare și o independență energetică care asigură o eficiență financiară bună. 




Pentru detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe adresa de e-mail: contact@buyby.ro


Comentarii

CELE MAI CITITE ARTICOLE: